2025 19. kitabı
Okurken gözümden akan yaşlara engel olamadığım, bu kadar düz ve sade bir anlatımla içe bu denli tesir eden hayatımda okuduğum en güzel kitaplardan biriydi. Bir adamın aşırı dramatik ama bir o kadar da umut dolu hayat hikayesi ekseninde İmparatorluktan başlayıp Mao’nun liderliğinde Kültür Devrimi dönemini yani Çin’in bir kısım tarihini anlatıyor. Yaşanan kıtlıklar, toprağın devletleştirilmesi, demir eritme kampanyası, özel mülkiyetin kaldırılması, insanların ellerinden tencere tavalarına kadar alınması, yemeklerin kantinlerde yenmesi ve tüm bu değişimlere küçük bir köyde verilen tepkinin hikayesi... Savaş, yoksulluk, baskı… Okudukça yaşanan dönemi araştırmaya dair merakınızı arttıran, komünist bir rejimin halk üzerindeki etkisini çok iyi yansıtan, bir yandan da Çin aile yapısını, kadın ve erkeğin ailedeki rollerini gösteren muhteşem bir kitaptı. Psikolojinizin sağlam olduğu bir dönemdeyseniz, kısa, akıcı ve ağlama garantili bir kitap istiyorsanız hemen alın ve okuyun sevmemenize imkan yok.
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,1bin okunma