Mutfağın sırlarını bilimin diliyle anlatan Dr. Stuart, yemek pişirmeyi merak uyandıran bir keşfe dönüştürüyor.
Mutfak BilimleriStuart Farrimond
İçindekiler ve Açıklamalar
Tat ve Lezzet Bilimi – Damak tadını belirleyen kimyasal süreçler ve lezzet algısının incelikleri.
Mutfak Ekipmanları Rehberi – Tencere, tava ve bıçakların işlevlerini bilimsel açıdan değerlendiren pratik bilgiler.
Kırmızı Et ve Kanatlı Et Bilimi – Etin yapısı, pişirme yöntemleri ve doğru sıcaklıkların etkileri.
Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri Bilimi – Deniz ürünlerinin hassas dokusunu koruyan teknikler ve besin değerleri.
Yumurta ve Süt Ürünleri Bilimi – Yumurtanın çok yönlü yapısı ve süt ürünlerinin mutfaktaki dönüşümleri.
Pirinç, Tahıl ve Makarna Bilimi – Nişastanın davranışları ve tahılların pişirme sırasında geçirdiği değişimler.
Sebze, Meyve, Kabuklu Yemiş ve Tohumlar Bilimi – Bitkisel gıdaların besin yapısı ve pişirme ile ortaya çıkan farklı tatlar.
Aromatik Bitki, Baharat, Yağlar ve Çeşniler Bilimi – Baharatların kimyasal etkileri ve yemeklere kattıkları derinlik.
Pastacılık ve Tatlı Bilimi – Şekerin dönüşümleri, hamur işlerinin yapısı ve tatlıların dengeli hazırlanması.
Mutfak BilimleriStuart Farrimond · Nobel Akademik Yayınları · 20251 okunma