·360 syf.····Okunma: 08 Aralık 2025 16:20 Amerika'nın güneyinde bir kasabada yaşayan scout adında küçük bir kızın ağzından okuyoruz hikayeyi. Scout ağabeyi Jem babası Atticus ve hizmetcileri Calpurnia ile birlikte Maycomb adında küçük bir kasabada yaşamaktadır. Kasaba toplumsal açıdan oldukça sıkıntılı acımasız önyargılarla zehirli bir yerdir adeta . Beyaz bir kadının tecavüz etmekle suçladığı bir siyahi olan Tom Robinson'a mahkeme avukat olarak Atticus'u atar. Atticus beyaz bir davacı beyaz bir jüriye karşı bir siyahinin şansı olmadığını bilmesine rağmen davayı kabul eder. Böyle bir davayı geri çevirmenin ilkelerine ters düşeceğinin farkındadır.
Bülbülü öldürmek çocukların gözünden adaletin ırkçılığın ve vicdanın yansıması doğruyu savunmanın gerçeklere gözünü kapamamanın insan olabilmenin ve insan kalabilmenin hikayesidir.
“Başka insanların yüzüne bakabilmek için ilk önce kendi yüzüme bakabilmeliyim. Çoğunluğa bağlı olmayan tek şey insanın vicdanıdır.”
“İstediğin kadar saksağan vur vurabilirsen, ama unutma, bülbülü öldürmek günahtır.”