·200 syf.····Okunma: 08 Aralık 2025 19:11 “Aşk gibi bir muallim yoktur” sözleri ile başlıyor kitabımız. Bu yolda, noktanın tek başına oluşturduğu sınırlı hakimiyeti, ancak yan yana gelip üç tane olduğunda köleleşmiş ruhların özgürleşebileceğini savunuyor. Zira sırt sırta veren noktalar tıpkı damla damla akan gözyaşları gibi yaranın derinliğini, aşkın büyüklüğünü anlatıyor.
Her aşk vaktinde güzel diyor satırlar. Lakin İçinde bulunduğumuz zamanı değil de çocukluk zamanlarının masumiyetini ya da henüz yakalayamadığımız gel geç hazları hayal edip aşktan uzaklaşıyoruz. Bir şeyleri beklerken geçen zamana da sanırım ömür diyoruz. Dertlenip şikâyet ederken ne aşkın sıcaklığını ne de serinliğini hissedebiliyoruz.
Farkındalık genellikle ikinci yarıda başlıyor. Kum saatinin tersine dönmesi ile tekrar süre veriliyor. Orta yaşlarda hayata bakış açın, duyguların, körüklemek için üflediğin aşkın değişiyor. Belki de bir geç kalmıştık paniği yaşıyorsun, yüreğinin ta dibinde... (üç nokta koydum zira ikinci yarı ve paniğim katmerli :) )
Her şey eksik ve yarım gibi geliyor. Oysa kitabı okurken ne çok şey öğrendiğini fark ediyorsun. Kulluk için geldiğin dünyada, elest bezminde yüreğine düşeni arıyorsun. Sayılı nefeslerinle pişmanlığını avuçlarına alıp ben de kefenimi sürüye sürüye cennete giderim diyorsun. Sen adını koyamasan da yüreğin hissediyor, alacağı yarayı da yaşayacağı hazzı da. Daha bilerek görerek yaşamaya niyet ediyorsun. Kendini az kandırıyorsun desem yeridir. Arızalı taraflarını kabul edip törpülemeye başlıyorsun. En önemlisi de kendinle savaşmayı bırakıp ona karşıdan değil, yakından bakmayı öğreniyorsun. Tıpkı zamanın birinde geçen şu hadise gibi;
Delinin biri, minarede aşk ile ezan okumakta olan müezzinin yanına çıkmış. Müezzin ezanı bitirince, gayet ciddi: “Hadi” demiş, “buradan beraber atlayalım.” Müezzin lafı değiştirmeye çalışmış ama nafile. Çaresizce için için kıvranırken şöyle bir yol bulmuş ve demiş ki; “Buradan atlamak çok kolay, aşağı inelim de oradan minareye sıçrayalım, bakalım yapabiliyor muyuz!”
Öyleyse sıkı tutunun sıçrayalım. Birlikte çıkalım bu keşmekeşten.