2025 103. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 04:05
zamanın geçişini duyuyorum kulağa fısıldanan bir söz gibi tek bir yaprağı bile kıpırdatmadan geçen rüzgâr gibi zamanın geçişini duyuyorum yalnızca bir çıtırtı odada gezinen ses yerine getirilmemiş yemin gibi zamanın geçişini duyuyorum bize vaat edilen süre bir çan sesi gibi eridi bir ezan, ağızdan ağıza çoğaldı ulaştı yerine gözlerimi kapadığımda o eski kent, o yüksek minare zamanın geçişini duyuyorum kentin tam ortalık yerinde burasa böyle kalmış gibi gözleri açık gökyüzüne bakmaktan yorgun bir düşünce gibi geçen zamanın sesini duyuyorum zamanın geçişini duyuyorum yanımdan geçip giden insanlar gibi uzakta, karanlıkta kaybolan tanıdık bir sesti kimi kimi bir daha duyulmayacak bir anın sürtünmesi boşluğa sallanan el bir veda bilmecesi gibi geçen zamanın sesini duyuyorum (...) zamanın geçişini duyuyorum ıslık çalarak ilerliyor umursamazca dokunduğu çocuk bir genç oluyor birden kendine şaşıran insanlar görüyorum aynaya uğrayan bakışlarda kimse girmiyor araya kimse sormuyor nereye (...) zamanın geçişini duyuyorum biliyorum, herkes farklı bir sesle duyar bunu farklı bir renkle bir tat belki, bazen buruk içimizden asla kopup gitmeyecek bir duygu, bir ilk aşk endişesi gibi (60-66'
Ansızın YazTuğrul Tanyol · Kırmızı Kedi Yayınları · 2017135 okunma