Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 09 Aralık 2025 17:28 Kitabı beğendim, biyografi tarzında bir kitap. Baştan sona Jungun gelişimini anlatıyor. Kolektif bilinçdışını keşif sürecinde kendinden yani aklından şüphe edişi, gerçek akan dünya ile ailesi sayesinde onların varlıkları ile bağını koruyabilmesi beni çok etkiledi. Hayatını etkileyen birçok kişiyi de tanıma şansı elde ediyorsunuz. Jung’un mistik dünyasına ve kuramına dalmadan önce okunabilecek iyi bir temel kaynak olduğunu düşünüyorum. Artık kırmızı kitap ya da 4 arketipi daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum. Benim için iyi oldu. Çok uzun zaman aldı okumam, roman gibi çok akıp gittiğini değil düşündürücü bir eser olduğunu düşünüyorum. Hızlı okumaya çalışınca gözden kaçan noktaların sayısı artacaktır. Beni görünen dünyadan uzaklaştırdığını, mitlere merakımı artırdığını, görünmeyen gerçeğe olan tutkumun gerçek olduğunu (bir noktada) hatırlattı, diğer bu konudaki kaynaklarla bütünleştirdi fikrimi. Neden içimden gelen sesi takip etmem gerektiği konusunda ve bunu mantığımla anlayamasam da takip etmem gerektiği konusunda şüphelerimi yok etmeye yardımcı olduğunu söyleyebilirim.