·392 syf.····Okunma: 09 Aralık 2025 17:36 Başında inanılmaz bir heyecanla başlayıp sonunu getirmekte zorlandığım bir kitap oldu. Beden dili ve mimikler hep merak ettiğim bir konuydu, bu konuyu araştırdığım süreçte karşıma çıktı bu kitap. Lie to me dizisi ile tanıştım yazar ile. Sanırım çok da hazır değildim ki biraz takıntı oluşturdu üzerimde, mimiklere çok daha dikkat eder oldum, hafif paranoya oluştu insanlar ne düşündüğümü hissettiğimi anlayacak şekilde. İlginç bir şekilde kendimi gizleme isteği ve gizleyemediğim kaygısı oluştu. En ilgimi çeken nokta ise mimik analizin eğitimini bir saat bile alan kişilerde müthiş ilerleme olması oldu. Yani insanlarda bu altyapı mevcutmuş.
Haricen kaygılı tiplerin iyi mimik okudugunu ve kacınganların mimik okumada (dikkat etmedikleri için) çok başarılı olmadıklarını öğrendim. Biraz kişisel hak ihlali gibi de bu kadar okunmak, ve okuyan kişi okunan kişi için de hayatın zorlanması anlamına geliyor gibi. İnsanlar her zaman çok da anlaşılmak istemeyebilir, kaldı ki duygular dolayısı ile mimikler düşüncelere dair net bilgiler vermedikleri için durum akıl okumaya dönüşebilir. Böyle riskleri ile beraber geldi kitap hayatıma. Yine de ilgimi çekti ve daha hazır hissettiğim bir dönemde yazarın diğer eserlerine ve mimik çalışmalarına dönecegimi biliyorum. İlgililerine tavsiye edilir.