O SON NEYDİİİİİ
2025 36. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2025 23:01
Konusu: Kitap yalanlar tanrısı tarafından kutsanan Serilda'nın bir gece, kötü kral Erlking'den kaçan yosun perilerinin hayatını kurtarmak için krala altın saman eğirebildiği yalanını atmasıyla başlıyor. Kral kızın bu yalanına inanarak onu bir Dolunay gecesi sarayına götürüp altın eğirmesini yoksa onu ve ailesini öldüreceğini söylüyor. Serilda sarayda hapsolan Gild adında bir cinin yardımıyla ilk gece bir şekilde hayatta kalıyor. Ama Erlking'in Serilda'yla derdi bitmedi devamında Serilda'nın yaşam mücadelesini okuyoruz... Yorumum: Kitabın ortaları çok yavaş ilerledi. Hiçbir olay olmadı. Güzel bir kurgusu vardı ama sıkıcı ilerlediğinden Kitaba 7/8 puan vermeyi düşündüm. Başta Gild'i sevmemiştim. Bu mu kızla sevgili olacak diye düşündüm. Ama onun yalnızlığını, yaşadıklarını okudukça Gild'e ısındım. Gild'in gerçekte kim olduğu kolayca tahmin edilebilirdi. Bu yüzden kim olduğunun açıklandığı yer beni şaşırtmadı. Veee tabii ki yazar tüm bombaları SON 40 sayfaya koymuş. O sonu okuduktan sonra daha yüksek bir puan vermeye karar verdim.
GildedMarissa Meyer · Ephesus Yayınları · 2023732 okunma