Tolga Arasan / Kraliçe Alphanor – Siyah Taş
Kadınların gücüyle ayakta duran ama geçmişin karanlık ritüellerinden hâlâ kurtulamayan bir toplumda, bir kraliçenin hem halkı hem de kendi kalbi için verdiği zorlu mücadeleyi anlatan bir hikâye.
Kitap üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde Madırsoy Adası’nı, halkın inanışlarını, kültürlerini ve güç dengelerini tanıyor; aynı zamanda kurgunun en güçlü iki karakteriyle karşılaşıyoruz: Alphanor ve Tima. Kraliçe Alphanor, şifacı ruhunu saklamak zorunda kalan, aşkını, korkularını ve gücünü aynı anda taşıyan bir lider. Hem halkını hem de sevdiği adamı korumaya çalışırken, içindeki şifacının nasıl bir savaşçıya dönüştüğünü görmek gerçekten etkileyiciydi. Tima ise halkın yıllarca biriken acısının beden bulmuş hâli gibi. Affetmeyen, geri adım atmayan, yenilmez bir savaşçı. Biri korumak için savaşırken diğeri geçmişin hesabını alıyor.
İkinci bölümde adanın ve halkın nasıl bir tehdit altında olduğunu, geçmişin karanlığında nasıl hapsolduklarını ve bu karanlığın bugünü nasıl zehirlediğini görüyoruz. Gücün bedeli, sadakatin ağırlığı ve söylenemeyen gerçeklerin gölgesi bir sis bulutu gibi okurun üzerine çöküyor.
Son bölümde ise geçmişin cevapları ve bugünün acıları buluşuyor. Hem bilinmezlikler sona eriyor hem de duygusal kırılmalar en yoğun hâliyle yaşanıyor.
#KraliçeAlphanor, duyguların, geleneklerin ve liderliğin sınandığı çok katmanlı bir fantastik kurgu olmasına rağmen şaşırtıcı derecede gerçekçi hissettirdi. Yazarın kalemi, atmosferi ve verdiği mesajlar oldukça güçlüydü. Tür farketmeksizin her okura hitap edebilecek bir hikâye arıyorsanız, bu kitaba mutlaka bir göz atın derim.
Keyifli okumalar…