Herkese selaaam
Kısa bir aranın ardından bugün sizlere açıkcası benim de ilk kez okuduğum bir tür olan İslami fantastik bir kitap önerisiyle Güzide Behram'dan "Hayat Harran Duha" ile geldim...
Kapakta gördüğünüz o esrarengiz adam ve yanındaki kedi, işte bu ikili, sizi kitabın derinliklerine çekecek!
Bazen bir kitap, okurken sizi alıp bambaşka bir zamana, bambaşka bir coğrafyaya ışınlar ya, işte bu kitap tam olarak öyle bir deneyim sunuyor. Harran'ın mistik ve kadim atmosferinde, eşinin ölümünü kabullenemeyen bir bilgenin peşine takılıp, ölümsüzlük iksirini bulmaya çabalarken hayatın sırlarını çözmeye çalışmasına tanık oluyoruz. Yaptığı iksirleri kedisi Duha'nın üzerinde denerken, olayları bazen Duha'nın dilinden, bazen de yüzyıllarca yaşayan adamın dilinden okuyoruz.
Yüzyıllarca yaşayan adamın, yanlış bir yoldan, doğru yola yani Hak yoluna ilerlemesini, bu yolda çektiği acıları kayıpları etkileyici bir üslupla okuyucuya aktarmış yazar.
Kitabın sayfa sayfa ilerleyişi, çölde ilerlemek gibi. Bazen yavaş, bazen hızlanıyor ama her anı keşifle dolu.
Özellikle tarihi kurgu ve doğu mistisizmi sevenler, bu kitaba kesinlikle bir şans vermeli...
Yüzyıllık bir arayışın bu kadar etkileyici ve manevi derinlikte anlatılması beni çok etkiledi.
#HayatHarranDuha #GüzideBehram #SokakYayınGrubu #TarihiKurgu #Harran #OkudumBitti #BookstagramTürkiye
Her Ay Okuyanlar Kulübü
Hayat Harran DuhaGüzide Behram · Sokak Kitapları Yayınları · 202423 okunma