2025 8. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2025 22:04
Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ı hepimiz, Sümerlerin Türkler ile bağlantısını araştırdığı çalışmaları ile biliyoruz. Kendisinin yalnızca bu alandaki deneyim ve bilgilerinden istifade etmek yeterli olmayacaktır diye düşünürken karşıma bu kitap çıktı. Kitap tamamen gerçeklerden oluşuyor. 110 yaşını geçkin bir ömür, Atatürk'ü ve cumhuriyetin kuruluşunu görmüş, inkılapları bizzat yaşamış bir insan... Değerli gazeteci ve yazar Büşra Sanay'ın harika soruları ve Muazzez Hanım'ın içtenlikle cevaplamasıyla oluşmuş olan bu kitap yaşam deneyimlerini okumayı sevenlere ve özellikle cumhuriyet dönemini merak edenlere yönelik. Biz bugünlere nasıl geldik, insanlar nasıl çalışmalı, sosyal hayat, okul ve iş yaşamlarından tutun da pek çok alana dair harika tespitler var. Metro yolculuklarımda bana sıklıkla eşlik etti. İyi ki okumuşum dediğim kitaplardan oldu. En etkilendiğim kısımlardan birisi de kitabın başlangıcında ve sonunda Sümerlerden "biliyorsun, neden öğretmiyorsun?" oldu. Herkesin bu kitabı okumasını içtenlikle tavsiye ederim. Muazzez İlmiye Çığ Büşra Sanay
Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı?Muazzez İlmiye Çığ · Tuhaf Yayınları · 20231,868 okunma