···Okunma: 10 Aralık 2025 18:26 KİTAP İNCELEMEM
Canan Tan'ın son romanı olan "Sızı" annesi tarafından ezilmiş ,sevilmemiş, aşağılanmış kişiliği hiçe sayılmış Astrolog Filiz Özkol'un gerçek hayatını kaleme almış .
Ama bu kitapta eksik olan çok şey var. Mesela betimleme hiç yok sık betimlemeler kullanılmadan okura aktarılmış. Betimlemelerin az olması hoşuma gitmedi. biliyorum romanların vazgeçilmezidir betimlemeler ancak olay örgüsüne girdikten sonra direk ne oldu ne bitti onu öğrenmek istiyor sayfaları hızlıca çevirmek istiyorsunuz. Ayrıca olay örgüsü 3-5 kişi arasında geçiyor. Ve kesinlikle bir sonraki cümleyi kolayca tahmin edebiliyorsunuz. Üstelik çok fazla devrik ya da yanlış tamamlanmış cümleye rastladım. Hatta tüm kitap boyunca ismi Erkan olan ana karakterlerden biri 147. sayfada Erhan oluyor. :) Yayınevi hatası büyük ihtimalle. Ama Tual'in seslendirdiği 'Yine Aylardan Kasım' adlı güzelim şarkının söz yazarı olarak Koray Avcı demesi (syf: 97) beni hem güldürdü hem de üzdü. Bir yazar yazmak istediği konuyu önce iyice araştırmalı ve doğru bilgiyle yazmalı kitabını. Sonuçta kitaplardan öğreniyoruz çoğu şeyi.
Canan Tan ve yayınevi kaynaklı hataları bir yana bırakırsak Filiz Özkol'un önce annesi ile sonra da sevgili eşi Erkan'la yaşadığı bu hikaye çok üzdü beni. Güzel şeylerin çabuk bittiğine, kısa sürdüğüne dair inancım iyice arttı ve üzdü beni. Umarım Ahmet'le ve oğullarıyla güzel bir ömrü olur.
• Yürekten sevmekten asla vazgeçmemeli insan! Hayat dikensiz Gül bahçesi değil! O dikenlerle beraber yaşamayı da bilmek gerek.
ALITILARIM
"Acılarıyla derinleşiyor İnsan, derinleştikçe de anlam kazanıyor. Hayatın anlamı da acı çekmek ve onlara karşı koyabilmek için umarsızca çabalamak değil mi zaten?"
Sayfa 52
“Hayatı güzel olduğu için değil, içinde sen olduğun için seviyorum!”
Sayfa 96
Hayat dikensiz gül bahçesi değil!O dikenlerle beraber yaşamayı da bilmek gerek.
Sayfa 166