2025 74. kitabı
New York Times, USA Today, Wall Street Journal, Publisher's Weekly ve Amazon Charts’ın çok satan yazarı Freida McFadden’nın gün geçmiyor ki yeni bir kitabı çıkmasın. Yazarı bu kadar okuyup da doktor olduğunu bilmeyen bir zahmet kendini çöpe atsın. (Bunu her kitabında hatırlatmayı görev edindim kendime, tıp öyle kolay okunmuyor efendiler!) Sydney, flört uygulamasından eşleşmeyi kendine görev edinmiş, gerçek aşkı arayan çaresiz bir New Yorklu. Her ne kadar şansı yaver gitmese de yaşının getirdiği farkındalıkla umudunu kaybetmek istemeyen, kendi halinde yaşayan yalnız bir kadın. Nihayet bir gün hayali gerçekleşir ve hiç ummadığı şekilde aşkı bulur. Yeni erkek arkadaşı tam anlamıyla mükemmeldir. Kibar, yakışıklı, üstelik yerel bir hastanede doktor. Eh daha ne olsun, Sydney için bu kadarı bile fazlayken üstelik. Ancak her şey yolundayken işlenen bir cinayetle tüm dengeler değişir. Üstelik polise göre bu cinayet, bir seri katilin işidir.   Ponçik gerilim olur mu demeyin, olur tabii. Yani bir seri katil hikayesi ya da vahşice işlenmiş kanlı cinayetler üzümlü kek tadında anlatılabilir mi, evet. Neden olmasın? Bu kitapta tam olarak öyle. Yazarın da fevkaladelik konusunda olağanüstü bir hırsı yok zaten, yazdığının okunması ona yetiyor. Biz de ne yapalım işte, kafamızı dağıtalım diye minnoş minnoş okuyoruz. Alan memnun, satan memnun. Öte yandan; yalnızca birkaç mekan içeren, az karakterli kurguları daha öznel bulduğumdan psikolojik gerileme yakıştırırım. Yazarla ilişkim inişli çıkışlı olsa da bu yönüyle her zaman hakkını teslim etmişimdir. Dönemeçleriyle kurgularını biçimlendirme şeklini de her zaman sevmişimdir. Sonuç itibariyle; kılı kırk yaran bir okur değilseniz ve yazarın bu ‘mükemmeliyetçi olmayan algısını’ kavrayabilirseniz, kitaptan mutsuz ayrılmanızsınız. Freida’ya olan bakış açımı zihnimde bu şekilde güncellediğimden beri mutluyum. Tam da mental olarak yoğun olduğum, fazla kafa açmayan yazarlara ihtiyaç duyduğum şu günlerde bana iyi geldi. Bu tarz durumlarda Freida kesinlikle doğru adres.
Erkek ArkadaşFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20251,605 okunma