2025 36. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 02:30
Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Kaya Genç'in kaleminden Şehir adlı kitabın yorumuyla geldim. Sohbet havasında okuduğum bir eser oldu. Öncelikle size içeriğinden biraz bahsettikten sonra genel yorumumu aktaracağım. . "Ben bu şehre yazmak için geldim." diyen bir gencin hikayesi. Sadece bir hikaye demek doğru olmaz aslında. Bir içsel yolculuk âdeta. Düşünce yapısı, konuşmaları, fikirleri, gezmeleri, görmeleri... Bunları aktarırken bile sanki karşımıza geçmiş anlatıyordu. O yüzden sohbet havası vardı. Ve kitapta en sevdiğim durum bu oldu. Kahve eşliğinde ben dinledim, o da anlattı. Amsterdam'daki deneyimleri, yaşamı âdeta bizimleydi. Yazar olma yolunda sadece şehir değil, her şeyi değişti. Bu değişiminde ve yazar olma yolunda onunla beraber Tomasz, Sharon da bizimle eşlik ediyor. Kitapta işlenen cinayet ise olayları çok farklı bir boyuta taşıdı. Merakla sayfalar ilerledi gitti. . Yazarın yazım dili oldukça akıcı. Dediğim gibi bir sohbet havasında olması da çok güzeldi fakat isterdim ki paragraflar daha kısa olsaydı ve bölüm bölüm olsaydı. Mola verdiğim zaman ayracımı bölüm başına koymayı seven biri olarak bu konuda biraz zorlandım. Diğer türlü kurgusu, anlatımı, olaylar her sayfada merak uyandırarak ilerledi. Bu tarz karakterin içsel yolculuğunu konu edinen kitap arayışı olanlar için tavsiyemdir. . "Şehir, 2000’lerin ilk on yılının tam orta noktasında, yirmili yaşlarında üç insanın paylaştıkları dört mevsimi anlatıyor. Amsterdam’da atılan her adımın, girilen her sokağın, binilen her trenin, yenilen her yemeğin, konuşulan her konunun mucizevi bir biçimde yeniden canlandığı beş bölümlük bir büyüme ve olgunlaşma hikâyesi."
ŞehirKaya Genç · Sia Kitap · 202512 okunma