2025 248. kitabı
Sevda Ceren Mutlu Perihan Geçmişle bugünün harmanlandığı eserleri sever misiniz? Ben çok severim. #perihan ,üç kadının birbiriyle bağlanan hayatlarının anlatıldığı,benim de elimden bırakamadığım akıcı bir eserdi. Otuz dokuz yaşında olan Avukat Deniz,Edebiyat öğretmeni olan babasını kaybettiğinde on beş yaşındaydı.Babasının ölümünden bir sene sonra annesinin başına üvey baba ve üvey kardeş getirmesini hic affedemez. Bu gönül kırgınlığının üzerine yirmi bir yıl önce altı yaşında ki üvey kardeşi Defne yi,çocuk parkında yanından kayboluşuna şahit olur ve yıllarca bu vicdan azabıyla hassas yüreği iyice ezilir Deniz,otuz dokuz yaşına bastığı gün,yirmi yıl önce bir sergi açılışında tanıştığı ünlü ressam Leyla yı ziyaret etmek için Beyoğlu’nda Zarifi Apartmanı na gelir.Leyla kendisine çok yakın davranır ve giderken cildi ayrılmış kitaplarını Deniz e verip yeniden ciltletmesini ister. Deniz,Zarifi Apartman ına ikinci gelişinde apartman yöneticisinin kapıda polislerle konuştuğunu görür. Zarifi apartmanın orta katında oturan Perihan ın evine hırsız girmiştir ve kendisi yoktur. Bu arada Leyla,Deniz den Perihan’ın evine girip defter ve notlarını almasını ister ve sonra bunları Deniz e verir. Deniz,bu notları okudukça Perihan ın yaşanmamış hayallerine,anılarına ve geçmişte yaşanan sırlarına şahit olur ve bu sırların, kendisine de ulaştığını görür. Benim severek okuduğum yüreğime dokunan bu kıymetli eseri #okuyun der susarım Vuslat teki Sevda Ceren Mutlu @gutenbergyayinevi #vuslatınkitapkurtları #okuyanterazi #okuyanteraziokuyor
PerihanSevda Ceren Mutlu · Gutenberg Yayınları · 202542 okunma