Maral Atmaca Hep söyledim hep söylüyorum. Maral Atmacanın yazım diline ve zihnine bayılıyorum. tüm kitaplarını okudum. uzun zamandır sarkacı internetten takip ediyorudum. kitap aşırı akıcı. beğeneceğiz bir kurgu. fazla spoiler vermeden anlatmaya çalışacağım. GURUR KALENDERİN HİKAYESİ.
saka ve sanrıdan hakkında az çok fikir sahibi olduğumuz Gurur kalender karun kalenderin amcasıdır. küçük yaşta annesi ve babasını kaybedip abisinin çatısında yaşayan gururun geçmişi travmalar ile doludur. Eski bölge lideri olan gurur deli kral lakabı ile anılırdı. cezalarında fazla acımasızdı ve herkes ondan çekinirdi. bölge liderlerinden ümit tozlunun kızı farah tozlu ise geçmişinde unutamayacağı şeyler yaşamıştı. farah fazlası ile sade, ürkek, ne denirse yapan bir kızdı. kuzenleri, amcasının ailesi ile birlikte yaşıyordu. gurur leyla mahlaz ile nişanlanmıştı. farah ile orda karşılaştılar. nişan gecesi sonunda leyla mahlaz öldürüldü ve suçu ümit tozluya atıldı. gurur kahroldu farahı kaçırdı ve intikam almak için onunla evlendi.... herşey bu evlilikten sonra başladı.
dediğim gibi akıcı ve güzel bir kitap ara ara gurura kızacaksınız ama beğeneceğinize eiminim. 10/10
Sarkaç 1