2025 96. kitabı
Merhaba kitap severler; Size gerçek yaşam hikâyesinden ve filme uyarlanmış, dönüşüme uğrayan Amy'nin hikayesiyle geldim. Kitap oldukça durağan, sakın, sessiz bir tempoda ilerlerken aksine merak duygusunu kaybettirmeden okuyucuyu zinde tutuyor. Karakterin melankolik halleri aşırı değil, tam da olması gerektiği gibiydi. Dibe batan Amy'nin hayatın içinden gerçekleri su yüzüne çıkarırken; yalnızlığı, kaybolmanın ince sızısını farkedip kendi için çırpınmaya mücadele vermeye başlıyor. Bu eser size yön verip başlamanıza ve hareket etmenizi sağlayacak. Gelelim kitabımıza; Bir genç kız düşünün, bir koyun çiftliğinde büyüyen, yaşadığı hayata ayak uyduramamış.İlk fırsatta bir yolunu bulup Londra'ya gider ve düzen kurmaya çalışırken alkolle tanışır. İçinden çıkılmaz bir hal alınca Amy Devletin bünyesinde "Adsız Alkolikler" rehabilitasyona katılır. Amy mutlu bir çocukluk geçirse de gittiği yeni şehir de ilk fırsatta dağılır. Alkolle başa çıkmaya çalışırken gel/gitlerini büyük yaşar. Kaçarak gittiği Orkney Adalarına geri döner. Doğanın inanılmaz iyileştirici etkisiyle tanışır. Amy zamanla 10 yıl bağımlılığını yenmeye çalışırken, kendini bulmaya, dönüşmeye, o buhrandan çıkmayı zorluklarla debelenip şifalanma yolculuğu satır aralarında olduğu gibi herkesin kalbine dokunup gücün, hakimiyeti, iradeyi ele almanın hikayesiydi... Kitap ve sevgiyle kalın... The Kitap Yayınları @seldaca.comments Vuslat teki Eve Dönüş #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku #fyp kitapoku reklamdeğil #benimkütüphanem #benimseçkilerim
2025 Okuma Raporları
Eve DönüşAmy Liptrot · The Kitap Yayınları · 202551 okunma