2025 15. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2025 23:42
Merhaba bu gün sizlere doğan Cüceloğlu kitabıyla geldim kitap gerçekten oldukça kaliteli ve sıkmadan bunaltmadan ilerleyen çok nadir psikolojik yönden fazlasıyla iyi gelen okunması gereken bir kitaptır İçerisinde birbirinden Farklı konularla yer almış öyleyse okuyacak olan arkadaşlarıma Keyfli okumalar dilerim Doğan Cüceloğlu, yalnızca psikoloji kariyeriyle değil, insan hayatına dokunan ve insana dair her hikâyeden şifa çıkarabilen bilgeliğiyle bu coğrafyanın en önemli ilim insanlarından biri. Seksen yılı aşkın ömrünün bir birikimi olarak, şimdi herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevaplarını sunuyor. Herkes gibi aslında o da hâlâ savaşıyor, keşfediyor, hayata değer katıyor. HAYATIN ANLAMI NEDIR? “YASADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM ŞEY VAR” Seksen iki yaşıma geldim ve sunu anladrm: Birey, yaşamının anlamın ancak bir ekip içinde sorumluluk alarak bulur. İCİMiZDEKİ “ÖZ”Ü NASIL, BULURUZ: “HER İNSANIN İÇİNDE OTANTİK BIR TARAF VARDIR” Her insanin bir kendini ifade ediş tarzı vardır ama bunu nadiren görürüz. Ben iste o özgünlüge rastladığım zaman keyif alıyorum. Bu hal, Özel bir hediye gibi geliyor bana. UMUTSUZLUĞU NASIL AŞARIZ: «BIZ BÜYÜK BIR EKİNİN PARÇASIYIZ” Kişi, hayatındaki en önemli kişinin kendisi, en önemli tanıklığın da kendi tanıklığı olduğunu fark edemezse hiçbir zaman hayatla ilişkisini doğru kuramaz.
Var mısın?Doğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 202137,7bin okunma