BEYNİNİ RESETLE
2025 44. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2025 13:37
Eğer siz veya sevdiğiniz biri ruhsal hastalıktan etkileniyorsa, bu kitap hayatınızı değiştirebilir. Küresel bir ruh sağlığı kriziyle karşı karşıyayız ve ruhsal hastalıklar artış gösteriyor. Peki ruhsal hastalıklara ne sebep oluyor? Ve ruhsal sağlık sorunlarının tedavisi neden bu kadar zor? Harvard psikiyatristi Dr. Chris Palmer, on yıllarca süren araştırmalara dayanarak, ruhsal hastalıklar hakkındaki mevcut bilgilerimizi ilk kez tek bir çerçevede birleştiren devrim niteliğinde yeni bir anlayışı ortaya koyuyor: Ruhsal bozukluklar, beynin metabolik bozukluklarıdır. Beyin Enerjisi, bu yeni ruhsal hastalık anlayışını, semptomlardan ve risk faktörlerinden beyin hücrelerinde neler olup bittiğine kadar ayrıntılı olarak açıklıyor. Palmer ayrıca, bu teorinin açtığı yeni tedavi yollarına da ışık tutuyor; bu yollar, anksiyete, depresyon, DEHB, alkolizm, yeme bozuklukları, bipolar bozukluk, otizm ve hatta şizofreni dahil olmak üzere tüm ruhsal bozukluklar için geçerlidir. Beyin Enerjisi, insanların ruh sağlıklarını geri kazanmalarına yardımcı olmak için en son bilimsel bilgileri pratik tavsiyeler ve stratejilerle birleştiriyor. Bu çığır açan kitap şunları ortaya koyuyor: - Zihinsel bozuklukları "ayrı" durumlar olarak sınıflandırmanın neden yanıltıcı olduğunu. - Diyabet, kalp krizi, felç, ağrı bozuklukları, obezite, Alzheimer hastalığı ve epilepsi de dahil olmak üzere metabolizmayla bağlantılı bozukluklar ile zihinsel hastalık arasındaki açık bağlantıları. - Genetik, iltihaplanma, hormonlar, nörotransmitterler, uyku, stres ve travma da dahil olmak üzere zihinsel sağlıkta rol oynadığı bilinen her faktör ile metabolizma arasındaki bağlantıyı. - Hem ilaçlar hem de terapiler de dahil olmak üzere mevcut zihinsel sağlık tedavilerinin muhtemelen metabolizmayı etkileyerek işe yaradığına dair kanıtları. - Okuyucuların uzun vadeli iyileşmeyi desteklemek için kullanabileceği günümüzde mevcut olan yeni tedavileri. Palmer, cevaplar sunmak ve umut vermek için zihinsel hastalık bulmacasının parçalarını bir araya getiriyor. Beyin Enerjisi, zihinsel sağlık alanını ve dünyadaki sayısız insanın hayatını dönüştürecek.
Brain EnergyChristopher M. Palmer · ‎BenBella Books · 03 okunma