2025 43. kitabı
Tam vaktinde okunan bir kitap . Aylar önce alıp bir ara okurum diye rafa kaldırmıştım ta ki uygulamadan bir dostum, yaptığımız bir konuşmanın ardından ‘Bu kitabı mutlaka okumalısın’ diyene kadar. Çok doğru andı ve kitabı, ondan almam gerekeni alabileceğim bir ruh halimdeydim. Bakış açımı iyi yönde değiştirmeme bir adım daha yardımcı oldu. Sevincimi, üzüntümü, acımı sahiplenmeyi biraz olsa biliyordum ama biraz daha öğrendim. Şu anda acı çekiyorum, evet, bunun farkındayım. Ve biliyorum ki olması gereken bu. buna müdahale edemem. Aylardır hüznümü ertelemek için çabaladığımı fark ettim. Oysa ben duygularımı oldukları gibi yaşamayı seven biriyim. Ertelediğimin ne olduğunu bilmiyordum bile; erteledikçe kurtulduğumu sanıyordum ama yanılıyormuşum. Şimdi diyorum ki: acısıyla tatlısıyla ne geliyorsa gelsin. Tüm duygulara açığım. Ağlıyorsam da gülüyorsam da bunlar yaptıklarımın veya yapmadıklarımın karşılığı. Yukardakine güveniyorum ve bir bildiği vardır diyorum. Hüzün de mutluluk da sonsuza kadar benimle. O an hangisi gelirse, hoş karşılamayı seçiyorum.
Farkındalığın MucizesiThich Nhât Hanh · Kuraldışı Yayınları · 2008255 okunma