Her Şey O'ndan, Değil mi?
Her Şey O’ndan Dil ne bilir şekeri, şerbeti, Aldığın lezzeti baldan mı sandın; Ne arı, ne de ağaç verir nimeti, Elmayı, narı daldan mı sandın? Baharı gönderir al gelin gibi, Bir hazine ki görünmez dibi; O Cemildir; cemâl prensibi, Güzeli yeşilden, aldan mı sandın? Taktirden öte muradın olmaz, Çok istesen de inadın olmaz; O uçurursa kanadın olmaz, Uçmayı kuştan, kartaldan mı sandın? O’nun emriyle göktedir varlıklar, O’nun emriyle yerde kalabalıklar; O dilerse kavağa çıkar balıklar, Şu düzenli hayatı faldan mı sandın? Gördüğün, göremediğin…Göz O’nun, Bildigin, bilemedigin…Öz O’nun; Dediğin, diyemediğin…Söz O’nun, Kelamı dudaktan, dilden mi sandın? O dilerse azlar çok olur, O dilerse varlar yok olur; O dilerse açlar tok olur, Tokluğu paradan puldan mı sandın? Kâh gülersin, kâh dilhûnsun gözyaşına, Gün olur tuz bulamazsın aşına; Dün, bugün ne geldiyse başına, Eden O’dur, eyleyen O; kuldan mı sandın? Ateşini söndürdün suyunda kaldın, Sütünü içtin de koyunda kaldın; Bir ömür yaşadın oyunda kaldın, Dünyayı evlattan, maldan mı sandın? O’nun sanatı kilimin nakışında, O’nun şefkati ananın bakışında; O’nun rahmeti suyun akışında, Suyu çeşmeden, gölden mi sandın? Amele bakarsın ateşi tartar, Rahmete bakarsın ümidin artar; Kurtar beni Allah’ım kurtar, Gönül necâtı amelden mi sandın? İbrahim Sayar
Doktor MBC soruyor