Hasret’in en uzun yolu
2025 74. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2025 23:30
Hasret; izleri Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet öncesi dönemin çalkantılı atmosferinde filizlenen, gerçek yaşamdan alınmış kırık bir aşkın ve ömür boyu süren bir hasretin öyküsüdür. Yazarımızın da dediği gibi: “Gittin… Bir yemin kaldı aramızda; yarısı senin, yarısı benim.” Müslüman bir bey oğluyla Rum bir kızın, tüm engellere rağmen yeşeren sevdası, karşılarına çıkan her şeyi yakıp yıkacak kadar güçlü bir kör aşka dönüşür. Ancak tüm kudretine rağmen ayrılık, kaderin kaçınılmaz bir hükmü olarak yollarını ayırır. Bu kitap, hüzün ve özlemin iç içe geçtiği dokunaklı anlatımıyla okuyucunun ilgisini çekecek niteliktedir. Bugün de tıpkı Tacettin ile Patricia gibi birbirine hasret kalan, sevdasını yaşayamadığı için yüreğinde yarım kalan nice aşıklar vardır. Bu hikayede yanan patricia oldu. Hepinize keyifli okumalar dilerim
Duygu ve Düşünce
HasretCanan Tan · Doğan Kitap · 20198,4bin okunma
Çok mu dram acaba sonları
Ercan
Kitap zaten dram üzerine kurulmuş adam başkasıyla evlenmesine rağmen sevdiği kadını ve çocuğuna hep hasret yaşadı
Erco…Erco..Ercoo.. Kitabı okumamış yaşamışsın adeta. Ben her ne kadar bu kitapta Tacettin’i boğasım geldiyse de, okuduğum en derin ayrılık hasret sözleri ile dolu bir kitaptı. O duyguyu tekrar geçirdin incelemenle teşekkür ediyorum kalemine yüregine sağlık sevgili arkadaşım🙏🌼
Ercan
Çok teşekkür ederim bende fatış hatunu boğmak istiyordum