·192 syf.····Okunma: 12 Aralık 2025 21:05 Son zamanlarda Kolombiya'da siyasi karışıklık ve çete olayları artmıştır.
Elena'nın annesi Perla'nın işlettiği çamaşır yıkama atölyesi teknolojiye yenik düşüp eskisi kadar para kazandırmayaya başlar . Elena ve Mauro kendileri için bir gelecek göremedikleri Kolombiya'dan Amerika'ya göç ederler. 6 aylık vizeleri bittiği için kaçak bir şekilde çalışmak ve barınmak zorunda kalırlar . Polisin dikkatini çekmeden bütün kurallara uyarak zor şartlarda yaşamaya , çalışmaya katlanırlar. Yapılan haksızlıklara ses çıkaramazlar.
Mauro bir arkadaşının fiziksel saldırısı sırasında yakalanarak sınır dışı edilir . Elena biri bebek üç küçük çocuğuyla kaçak bir göçmen olarak Amerika'da yapayalnız kalır.
Elena çalışabilmek için bebeği Talia 'yı annesine Kolombiya 'ya gönderir ve türlü zorluklar çektiği hayatını bir şekilde yoluna koyar. Talia başını derde sokacak kadar büyümüştür ve artık Amerika 'ya annesinin yanına gitmek ister.
Ve sürükleyci bu göçmen hikayesi "kavuşacaklar mı" merakıyla hızla okunur.9
Elena 'nın ,Mauro'nun, Talia'nın ve kaçak göçmen olarak büyüyen abla ve abisinin yaşadıkları ,hisleri çok çarpıcıydı. Konu öyle güzel işlenmiş ki giden mi kalan mı daha şanslı belli değil .Yazar sadece sevdiklerine değil doğduğu topraklara hasret kalmayı da çok güzel anlatıyor.Kolombiya'nın kültürel zenginlikleri ,mitlerle dolu yerel hikayeleri , tasvirleri muhteşemdi .
Patricia Engel zaten Kolombiyalı bir göçmen ,anlattığı göçmen olmanın zorlukları bu yüzden çok etkileyici .
2022 'nin en iyi 10 romanı arasında gösterilmiş.
Ben de çok beğendim , çok etkilendim .Hakkındaki bütün övgüleri hak ediyor .
Tavsiye ederim .
"Belki de ulus ya da vatandaşlık diye bir şey yoktur, belki sadece aile ve sevgi adına haritalara çizilmiş bölgeler , yani sınırsız bir ülke vardır."