2016 22. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2016 00:00
Bu kitabı bitirdiğim gecenin sabahı çekildi bu fotoğraf. Balkonda bir ağaç dalı var balkonuma o gece olan fırtınadan gelmiş. Ne kadar etkili bir fırtına olduğunu düşünün bir. Çünkü en yakın ağaç 500 metre içerdeki sahil yolunda. Gelelim bu uzun gürültülü geceyi değerlendirerek okuduğum kitaba. Kapak fotoğrafı yaratıcı, arka kapak yazısı cezbettirici, dil süper akıcılık da iyi. Peki eksik ne? Bence kurgusal olaylar oturtulamamış. Okunması lazım mı okunur tabiki ama olmazsa olmaz değil. *** Dedektif Stadler ilginç görünen bir travesti cinayetini araştırırken daha önce gerçekleşen bir cinayetle ilişki kurar ancak delilleri son derece yetersiz olduğu için bu durumu kanıtlayamaz. Eskiden katil profili analizcisi olan Liz Montario 'dan yardım ister. Liz artık psikoloji öğretmeni olarak sakin bir hayat sürdüğünden davayı kabul etmez. Bir kaç gün sonra ise masasında imzasız isimsiz bir not bulur. Notta "Beni bul." yazılıdır. Bu nottan sonra çalışmayı kabul eder. Olay araştırıldıkça Liz bu olayın bir ucunun kendisine dokunduğunu görür. Ve işler iyice karışır.
Benimle ÖlKaren Sander · Koridor Yayıncılık · 2015236 okunma