2025 12. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2025 01:16
Vietnam’da hiç kadın yoktu. Bu cümle savaşa giden hemşirelerin sırf alnda olmadıkları için söylenen ama aslında her gün yaralı askerlerle, patlayan bombalarla geçirdikleri günler için söyleniyordu. Frankie abis Finn’in savaşa gidip ölümü üzerine gönüllü hemşire olarak gittiği Vietnam’da geçirdiği iki yılda o artık eski Frankie değildi. Orada savaşı ve savaşın acımasız sert yüzünü görmüş, aşkı tatmış ve ölümler görmüştü. Asıl olay savaştan döndüğünde başlıyordu. Herkes onlara bebek katili olarak bakıyor ve Vietnam’da geçirdiği zaman için orada hiç kadın yoktu deniyordu. Bundan sonrası SPOİLER içerir; Frankie orada önce Jamie’yi sevmişti fakat evli olmasını öğrendiği gün ondan uzak durmuştu. Dah sonra abisinin arkadaşı Rye ile ilişkiye başlamıştı ve onu çok sevmişti. Rye’e üzülsemde yaptıkları için ne diyeceğimi bilemez duruma geldim resmen kızı kullandı. Frankie evliliğin eşiğinden döndü, bebeğini kaybetti, alkolik ve bağımlı oldu, hemşirelik lisansını kaybetti ve en sonunda hayata tekrar tutundu. Barb ve Ethel iyi ki hep yanındaydı. Ve 82 yılında anıt toplantısında ne oluyor? Ama yok artık bu süper diyeceğiniz bir olayla karşı karşıya kalıyorsunuz ve evet Frankie belki de aradığı sevgiyi buluyor. Yazarımız bu kitabı yazmak için çok beklemiş araştırmış ve savaş gazisi kadınlarla buluşmuş. Akıcı bir dil ile de bizlere iletmiş. Ben severek okudum.
Edebiyat & Roman
Unutulmuş KadınlarKristin Hannah · Doğan Kitap · 2025332 okunma