#okudumbitti"İnsanlar zor zamanlarını beraber atlatamadıktan sonra birlikte olmalarının bir anlamı yok."
Merhaba kitap dostlarım. Bugün size 390 sayfalık bir kitapla geldim. Sokak Kitapları Yayınları'nın bizle buluşturduğu, sevgili @okumadeneyimleri Başak Hocamın kaleminden süzülüp satırlara düşen bu kitap efsane..Tek kelimeyle efsane.. Uzun bir süre kolay kolay etkisinden çıkamaz okuyucu.
Kitabın çok sayfalı olması gözünüzü korkutmasın Film izler gibi okunuyor eser.Yazarın sürükleyici, merak uyandırıcı,sade ama bir o kadar da derin duygularla kaleme aldığı kitap beklenmedik sonla da okuyucuyu inanılmaz şaşırtıyor.Asla ama asla böyle bir son beklemiyordum ben...
Kitabın ana karakteri Güneş anne babasını erken yaşta kaybetmiş, iki abisi bir de ikiz erkek kardeşi olan bir kadın. Prenses gibi büyüdüğünü zannetmeyin üç erkeğin içinde büyümek onu yaşından önce olgunlaştırmış, oldukça güçlü bir kadın. Güneş üstün zekalı olduğu için sınıfları atlayarak okuyan ve otuzlu yaşlarına geldiğinde beyin cerrahisi profesörü olan bir doktordur.Bu yüzden hem okuduğu okullarda hem de mesleki çevresinde çok kıskanılmaktadır.Yaşadığı travma ki bunu kitabı okurken öğrenin, onun ilişkilerini hep etkiler,hem iş hem aşk hayatını.İki yıl birlikte olduğu çok güvendiği erkek arkadaşı da hayatından çıkınca kimseye güveni kalmaz.Tabii bir kişi dışında. Travmalarını atlatmasına yardımcı olan arkadaşı Maxim onun her şeyidir,sığınacağı limanıdır.Son ilişkisinden yaralı olarak ayrılan Güneş, Güney Kore'ye gidip orada bir hastanede çalışmaya başlar. Aynı zamanda Unicef gönüllüsüdür.Kore'de bir hastane dizisi çekileceği için kendisinden Kore'nin en ünlü oyuncusu Min Jae'ye koçluk yapması istenir. İşte ne olduysa ondan sonra olur, ikili arasındaki çekim evlilik yoluna girer ama Min Jae'nin kıskançlıkları fenadır.Özellikle Güneş'i Maxim'den çok kıskanır. Haklı mıydı derseniz evet haklıydı bana göreÇünkü Güneş ve Maxim o kadar samimiler ki beraber uyuyorlar,beraber eğlenip gülüyorlar. Peki sonra ne oluyor?İşte sonrası için sizi kitaba ışınlıyor ve tat alarak okuyacağınızın garantisini veriyorumArkadaşlık,aşk,dostluk, fedakârlık,yardımseverlik, vefa konularını bulacaksınız kitapta.