2025 66. kitabı
KEDER ÜLKESİ Merhaba arkadaşlar bugün Fırat Derin'in "Keder Ülkesi" adlı eserle karşınızdayım. Yazardan daha önce okuma yapan biri olarak yine bu eserini çok beğendim. Kısa ama etkili bir eser. Daha ilk sayfalarda karanlık, kasvetli ama bir o kadar da merak uyandıran bir dünyanın içine çekiyor. Psikolojik derinliği olan, fantastik, tahtında oturan hem gücün hem de çöküşün sembolü olan bir karakterin hikayesi. Kitap boyunca kaybolmuşluk, iktidar, acı ve insanın kendiyle yüzleşme temaları çok etkileyici bir şekilde işlenmiş.Ben özellikle karakterin iç hesaplaşmalarını ve kitabın alt metinlerini çok sevdim. Savaşla, yoksullukla, hastalıklarla mücadele eden bir halk ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir kral. Kral o kadar acımasız ki açlıkla mücadele eden halkı görmez, kendi heykeli yaptırmakla meşgul sadece. Birinin krala dur demesi gerekliydi. Halk korkusundan birşey diyemesede bir gün cadı olan bitenlere daha fazla göz ardı edemez ve kralın huzuruna çıkar. Kral tâbi ki cadıyı küçümser onu dinlemez bile. Cadı daha fazla dayanamaz ve bir büyü yapar. Kral artık sıradan biri ve herkesin hafızasından silinir. Hiç kimse kralı tanımaz artık. Kral sokaklarda yaşamaya başlar. Gerçeklerle yüzleştikçe yaptığı hataları anlar. Sizce kral tekrardan tahta oturabilecek mi? Kral bütün yaşananlardan ders çıkaracak mı? Günlerce sokaklarda kralın başına neler gelir sizce? Soruların cevabı ve kitabın devamı için okuyun derim. Benim keyifle okuduğum bir eser oldu, sizlere de tavsiye ederim
Keder ÜlkesiFırat Serin · Siyah Beyaz Yayınları · 20256 okunma