Spoiler içerir!
Kendi oluşturduğu varlığa, gördüğü ilk günden beri canavar diyen, ondan kaçan Victor'ın hikayesini okuduğumuz roman bize güzel mesajlar veriyor.
Okurken keşke Victor bu yaratığa bir şans verseydi dediğim çok yer oldu. İnsanlar tarafından sevgiyle karşılanmayı bekleyen, onlara karşı iyi duygular besleyen ama korkunç görünüşü yüzünden hiç kimse tarafından bu sevgiyi bulamayan varlığın intikam yemini ederek bir "canavara" dönüşmesi ve en sonunda hem yaratıcısının hem de kendinin felakatini getirmesi benim için üzücü bir son oldu.
Kendisini sevecek bir kişi bulabilse iyiliğe yönelecek olan bu yaratık yaptığı iyiliklerin karşılığında insanların nefretiyle karşılaşıyor ve sevgisizliğin nasıl bir canavara dönüşmeye sebep olduğunu gösteriyor bizlere.