2025 7. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 23:25
Paris’te yaşayan 25 yaşında bir üniversite öğrencisinin varoluş sorgulamasını anlatıyor kitabımız. Her şeyden kendini soyutlayarak, hayatı ve anlamını sorgulayarak kendini bir anda yaşamdan izole edip, iç dünyasına dönen karakterimizin hayatındaki kırılma dönemine tanık oluyrıuz aslında. İnce sayfa saysına nazaran bana göre çok kolay okunan bir kitap değil (tabi okuyup geçmez iseniz) ancak okurken oldukça etkilenip, altını çizdiğim ve kendimde sorguladığım yerler oldukça fazlaydı. Paris sokaklarında amaçsız dolaşan, gününün çoğunu odasının tavanlarını izleyerek geçiren karakterimiz biraz “yapmamak” eylemini yaşam biçimi olarak kabulleniyor aslında.Varoluşçuluk üzerine kısa ama oldukça etkili bu kitapta karakterimizin yalnızlık, yabancılaşma, hissizlik duygularına tanık oluyorken modern hayatın günümüzde yarattığı boşluk duygusuna da yazar gözler önüne sermiş. Bence herkesin kendi hayatından bir şeyler bulacağı çok yer var kitapta ve yazar okura oldukça kendini sorgulatacak noktalara değinmiş. Bu sebep ile konusu ilgisini çekenlerin ve bu tarz kitapları sevenlerin hoşuna gideceğine inanıyorum. Keyifli okumalar
1000 Kitap
Uyuyan AdamGeorges Perec · Metis Yayınları · 20205,1bin okunma