Murtaza İncelemesi
2025 239. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2025 00:50
Öyle bir karakter düşünün ki sizlere tanıdık gelsin. Öyle bir karakter düşünün ki bir roman karakteri olmaktan çıkıp tiyatrolara, oyunlara, filmlere misafir olsun. Yazar bir karakter ortaya koymaktan öte bir kavram ortaya koymuş. Yazarın okuduğum üçüncü kitap olmasına rağmen her kitapta farklı temalar, farklı üslup ve farklı karakter olmasına rağmen yazarın ustalığının lezzetini hissedebiliyorum. Ana karakter Murtaza, disiplin ve vazifeyle kafayı bozmuş bir karakter. Dayısıyla övünmesi, aynı sözleri tekrar tekrar söylemesi diğer karakterlerle birlikte bizi de sıkıyor. Okur olarak bizler, roman içindeki karakterlerin neler hissettiğini bir nebze de olsa anlayabiliyoruz. Üzücü durumlar olsa da çoğunlukla bir güldürü kitabı. Disiplin ve vazife tutkusunu diğer karakterler üzerinde hissettiren Murtaza, bolca düşman da kazanıyor. Murtazanın diğer karakterlerle olan mücadeleleri ve ilişkilerinin yanı sıra toplumun yapısı, siyasi ortamı, kültürel farklılıklar da ustalıkla anlatılıyor. Keyifle okuyabileceğiniz bu kitabı gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz.
MurtazaOrhan Kemal · Everest Yayınları · 20184,568 okunma