·344 syf.····Okunma: 14 Aralık 2025 00:00 fitzek sosyal medyada abartılan, pek çok bookstagramda övgülerle anılan bir yazardı ama bazı arkadaşlarımın nefretinden ötürü, elimdeki tek kitabına büyük önyargı ile başladım. ilk 70 sayfayı geride bırakana kadar da arkadaşlarımın ne kadar haklı olduklarını düşünüyordum açıkçası. çünkü öyle karmaşıktı ve gereksizdi ki bu karmaşa, beni bunaltmıştı. ne zaman ki 70-80 sayfayı geride bıraktık o zaman kurgu hızlanmaya ve akmaya başladı. kitabı tahmin ettiğimden daha kısa sürede bitirdim ve yalnızca otobüslerde okuduğum göz önünde bulundurulursa iyi ilerledim diyebilirim.
fakat bence, kitaptaki bazı unsurlar sırf rahatsız edici olsun diye fazla abartılmıştı. kitapta çeşitli ve abartı şaşırtmacalara da çokça yer verilmişti. ve bence bu yalnızca her bölüm sonu etkileyici bitsin diyeydi, bir alt yapısı olduğundan değil.
gerilim kitabı olarak anılmasına rağmen beni gerdiği söylenemez -ki ben çok çabuk gerilir ve korkarım aslında. gerilim puanına 2/10 diyebilirim hatta.
kitap hakkındaki genel düşüncelerim bu şekilde, zorlama bir kurgu olduğunu düşünerek okudum ama akıcı olması ve zamanımı fazla almaması benim için iyiydi. bir de akmasaydı kesin yarım bırakırdım, eminim.
önerir miyim? hayır, önermem.