2025 42. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 14:11
Sosyal medyadan "dijitalbaba" olarak takip ettiğimiz Orhan Toker'in dijital dünya üzerine yazdığı serinin ilk kitabı çok akıcı ve samimi. Çocuklara, "Ne olmak istiyorsun büyüyünce?" diye sorduğumuzda ilk aldığımız cevaplardan biri "YouTuber". Bir kanal açalım, takipçi sayımızı arttıralım. İçerik üretelim. Oturduğumuz yerden kolay para kazanalım. İşler pek de böyle yürümüyor aslında. Kaliteli bir içerik üreticisi olmak gerçekten zor. Takipçi sayısını artırmak amacıyla tüketiciye yapılan her türlü hile bu yolda mübah sayılıyor. Halbuki çok yanlış. Sosyal medyanın karanlık yüzünü çok güzel işlemiş yazar. Hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir. Kendimizi, mahremiyetimizi korumalıyız. Bilemiyorsak, yapamıyorsak yardım almalıyız. Yaşımıza uygun kanalları takip etmeliyiz. Ebeveynlere de büyük iş düşüyor bu noktada. Çocukların ellerindeki telefon şuan sokaktan daha tehlikeli. Teknolojiyi bilinçli kullanmayı öğretmeliyiz çocuklarımıza. Kitap, 4.sınıftan itibaren okunabilir.
Dijital Dedektifler - Kamera ArkasıOrhan Toker · Acayip Kitaplar yayınları · 2024152 okunma