Üstün İnsan Üzerine
2025 29. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 15:00
Böyle Buyurdu Zerdüşt, hızlı okunabilecek bir kitap değil. Metin ilerledikçe durup düşünmeyi gerektiriyor. Anlatılanlar her zaman açık ve net değil, bu da okumayı yavaşlatıyor. Dil sade olsa da anlam açısından yoğun bir kitap. Bazı bölümler ilk okumada tam olarak anlaşılmıyor. Aynı sayfalara tekrar dönüldüğünde metnin daha anlaşılır hâle geldiğini fark ediyorum. Bu yüzden kitabın tekrar okunması gerektiğini düşünüyorum. Bir oturuşta bitirmek yerine okumayı zamana yaymak daha doğru geliyor. Ara vererek okumak, söylenenleri daha iyi değerlendirmeyi sağlıyor. Okurken birçok cümlenin altını çizdim. Çünkü kitap, hazır fikirler sunmaktan çok düşünmeye yönlendiriyor. Böyle Söyledi Zerdüşt, sabır isteyen ama üzerinde durdukça açılan bir kitap.
Alıntı
Böyle Söyledi ZerdüştFriedrich Nietzsche · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202447,6bin okunma
1.269 Gösterim
Sevda Karson
Tamamen katılıyorum.
Muazzam bir eser , bazı paragrafları üzerine günlerce düşünülebilir, en az 4 kere okudum diyebilirim, elinize sağlık 🌼
Sevda Karson
Teşekkür ederim ☺️
Kitap için başucu kitap tanımlaması yapmak yerinde olur. Arada açıp bir kaç sayfa okuyup orada anlatılanları özümsemek insana çok güzel katkılar sağlayacaktır. İncelemenizi keyifle okudum. Bu kitabı okuyan kitapseverler sizinle aynı fikirdedir.