·432 syf.····Okunma: 16 Aralık 2025 01:27 Merhabalar
Kalemini ilk kez okuduğum #shtilly nin #nero kitabının yorumuyla geldim
Dark okumayı ve sınırları zorlayan hikâyeleri seven biri olarak benim için maalesef yeterince dark bir kitap değildi. Baştan sona klişelerle doluydu ve okurken iki sayfa sonra ne olacağını, diyalogların nasıl ilerleyeceğini tahmin etmek zor olmadı. Yanlış anlaşılmasın, klişe okumayı severim ama daha iyilerini okuduğum için beni çok tatmin etmedi açıkçası.
Karakterlere gelecek olursam; Nero’nun tetikleyici davranışları vardı ama bir yandan da fazlasıyla minnoştu. Buna karşın Payton tam anlamıyla özgüvensiz, ezik bir karakterdi. Okurken kızın davranışlarına hem güldüm hem de bol bol göz devirdim
Evet, ciddi travmaları var ama artık tek başına, çalışan ve hayata tutunmaya çalışan biri. En azından çabalamasını beklerdim. Ne yazık ki mıy mıy tavırlarıyla beni fazlasıyla bezdirdi. Yazar Nero’yu bu kadar okunur yazmışken, kadın karakteri de aynı özenle yazsaydı; olay örgüsündeki mantıksızlıklar, hızlı gelişmeler ve klişeler bu kadar gözüme batmazdı sanırım.
Genelde serilere devam edip etmeyeceğime ikinci kitaptan sonra karar veriyorum. Bu serinin ikinci kitabı da bu kitapta merak ettiğim King karakterini anlatıyor. Karakter ilgimi çektiği için onu da okuyup seriyle ilgili net kararımı ondan sonra vereceğim sanırım.
Genel olarak; yazarın kalemi akıcı ve kolay okunuyor. Ancak bu türde çok okuma yapanları tatmin edeceğini düşünmüyorum. Türe yeni başlayanlar içinse kafa dağıtmaklık türe alışma okuması olabilir diyerek yorumumu noktalıyorum