2025 96. kitabı
Merhaba, sizlere @timasyayingrubu çıkan #hatırlamanınbilimiveunutmanıngerekliliği kitabıyla geldim. Öncelikle kitap popüler bilim olarak geçiyor ve 334 sayfa. İsminden anladığımız gibi hafıza da unutmak ile hatırlamanın üzerinde durmuş. Üstelik bunu bilimsel açıdan yapmış. Yavaş yavaş okunacak, sindirilmesi gereken bir kitap. Üstelik terimlerden kaynaklı olarakta yavaş okunan bir kitap. Arkasında yazarın notları, kaynakçası ve dizisi mevcut. Çok satan kitap on bölümden oluşuyor. Herkes bilgilerin üst üste yığıldığında bazılarını kaldırdığını ya da beynin derinliklerine yolladığını bilir. Peki bundan daha fazlasını biliyor musunuz? Bende bilmiyordum ama kitap sayesinde öğrenmiş oldum. Beynin bazı anıları değiştirebileceğini bile kitap sayesinde öğrendim. Bir şeyi anlatırken nasıl farklılaşıyorsa hatırladıkça da farklılaştığını kitap ile fark etmiş oldum. Beynin işleyişini, hafızanın gelişimini gibi konuları anlamak için güzel bir kitaptı. Beynimizin hafızayı ve anıları nasıl algıladığını, belleğin birikimi neye göre nasıl yaptığını okuduk. Belleğimizi nasıl yönetebileceğimize değindik. Yanlış bilgilere maruz kalmanın gerçek bilgileri nasıl etkilediğini okuduk. Çok fazla terim vardı. Fakat içerik olarak sıkmadı beni. Sadece sindirerek okunması gereken bir kitaptı. Sakin ve boş bir beyin ile okumanızı tavsiye ederim. Bilgilerin sinmesi için çok iyi olacaktır. Benim için aydınlatıcı bir okuma oldu. İyi ki okumuşum. Böyle farklı okumalar yapmayı seviyorum. Sizlerde seviyorsanız ve ilgi alanınıza giriyorsa bu kitaba şans verin. Sevgiyle kalın. Hatırlamanın Bilimi ve Unutmanın Gerekliliği
Popüler Bilim
Hatırlamanın Bilimi ve Unutmanın GerekliliğiCharan Ranganath · Timaş Yayınları · 202520 okunma