2025 48. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2025 19:46
Emine Işınsu bu romanında Yunus Emre’nin Taptuk Emre dergâhındaki yıllarını, nefs terbiyesini, teslimiyet ve olgunlaşma sürecini merkeze alıyor. Kitap, tarihî bir biyografi gibi değil; Yunus Emre'nin iç dünyasını, gelgitlerini, kırılmalarını ve Taptuk Emre’nin ona sunduğu manevi rehberliği güzel bir üslupla aktarıyor. Dili sade ama dergâh atmosferini ve tasavvufun dinginliğini hissettiren bir anlatıma sahip. Eserde Yunus Emre'nin nefs eğitimi, alçakgönüllülüğe adım adım yaklaşması ve insanın kendi içindeki benlik perdesini kaldırma çabası anlatılıyor. Taptuk Emre ve Yunus Emre ilişkisi, bir mürşidin yol göstericiliği ile bir dervişin derin teslimiyet mücadelesi üzerinden okura aktarılıyor. Yunus’un yaşadığı iç hesaplaşmalar sayesinde bir arınma ve sadeleşmeyi de görmek mümkün eserde. Sonuç olarak "Hakka giden yol, kişinin önce kendi içindeki engelleri aşmasından geçer " ilkesini eser başından sonuna kadar hissettiriyor. Yunus Emre'nin hayatına ilgi duyanların okumasını öneririm güzel bir eser ben severek okudum.
Bir Ben Vardır Bende Benden İçeriEmine Işınsu · Bilge Kültür Sanat · 2012739 okunma