Emine Işınsu
Bilenler derler ki tasavvufu anlamak için derviş olmak lazımdır. Emine Işınsu'nun "Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri"si, okuyana tasavvufu, yaşamışçasına hissettiren bir eser. Kültürümüzü anlamak için tasavvufu, tasavvufu anlamak için de Yunus'u anlamak gerek. Tasavvufu yakından bilmenin tek yolu, onu yaşamaktır. Edebiyatta, bir hayatı ilk elden yaşamaya en yakın şekil, muhakkak ki roman türüdür. Bu yüzdendir ki derin sezgiye dayanan mesajları, büyük duyuşları, büyük aşkları iletmek isteyen yazar, daha çok romanı tercih etmiştir. Bu romanda Emine Işınsu'nun güçlü kalemi, binlerce yıldır sufi kültürüne dayanarak bize bir Yunus Emre anlatıyor. İnsan olarak, derviş olarak, ermiş olarak Yunus'un yolculuğunu adım adım izliyoruz. Yaşamıyoruz... Bu mümkün değil. Ama yaşamış kadar oluyoruz. (Arka Kapak)
400 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1 Kasım 2007

400 syf.
10/10 puan verdi
Kitabı gerçekten çok beğendim ve etkisinde kaldığım bir kitap oldu. Hiç sıkılmadan okudum. Bazı kitaplar olur, sıkar devamı gelmez ya bu kitapta öyle bir hisse kapılmıyorsunuz. Çok akıcı bir şekilde anlatılmış Yunus Emre'nin hayatı herkese tavsiye ederim.
Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri
Bir Ben Vardır Bende Benden İçeriEmine Işınsu · Bilge Kültür Sanat · 2012623 okunma
356 syf.
10/10 puan verdi
Garip Yunus’tan, Ermiş Yunus’a
Romanda Yunus Emre’nin tasavvufi yolculuğu, süreçte yaşadıkları, hissettikleri gözler önüne seriliyor. Sanki Yunus’u yaşıyor, onun duygularına tercüman oluyorsunuz. Yunus’un insan, derviş ve ermiş olarak yolculuğunu seyrettiriyor bizlere. Severek okudum. Tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Bir Ben Vardır Bende Benden İçeriEmine Işınsu · Elips Kitap · 2007623 okunma
400 syf.
Puan vermedi
Garip Yunus'tan, Derviş Yunus'a Tasavvuf, ilmî olarak değilse de o yolda ilerleyenlerin şâhsiyeti olarak hep ilgimi cezbetmiştir. Yunus Emre ismi tabii ki bunların başında geliyor. Belki de şiirlerinden mütevellit, bilemiyorum. Edindiğim adet üzere genellikle Ramazan'ı Sepetçioğlu'nun kitapları ile geçiririm, tabii bu sene biraz kısır geçti. Hem
Bir Ben Vardır Bende Benden İçeri
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.