2023 4. kitabı
Bülbülü Öldürmek çoğu kişi açısından çok güçlü bir kitap olarak görülüyor. Fakat ben tam tersini düşünüyorum ve açıkçası, çok övgü alan bir kitap olduğu için okumuştum ama bittiğinde sadece hayal kırıklığı hissettim. ​Kitapta olaylar arası zaman zaman ciddi kopukluklar yaşanmış. Bazen bazı kısımlar için içimden "Bu neden var ki?" diye geçirdim, çünkü yer yer gereksiz olay kalabalığı bile yaşandığını düşünüyorum. Bu durum, hikâyenin akıcılığını ve odak noktasını dağıtmış. ​Kitabın bu kadar beğenilmesinin nedeninin, yazıldığı dönemin ve günümüzde de devam eden ırkçılık olmasını varsayıyorum. Ancak bu kadar güçlü bir konuya, sadece ara ara ve kitabın sonunda değinilmiş olması yeterli gelmedi. Ayrıca, küçük ve hafiften alık bir kız çocuğunun gözünden böyle büyük ve önemli bir konuyu ne kadar iyi bir şekilde ele alabiliriz ki? Anlatıcının masumiyeti, konunun gerçek ağırlığını taşımakta zorlanmış. ​Sonuç olarak, benim için Bülbülü Öldürmek beklentilerimin çok altında kaldı ve o yüksek övgüleri hak ettiğini düşünmüyorum.
Bülbülü ÖldürmekHarper Lee · Sel Yayınları · 201488,6bin okunma