2025 2. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2025 14:55
Çok eskiden, pazar sabahları kızarmış ekmek kokusuyla uyandığım zamanlar olurdu. Mevsimlerden baharsa güneş kahvaltı masasını ısıtır, pencereden gelen temiz hava yüzüme vururken yaşadığımı hissederdim. Kahvaltı sırasında yapılan en rutin şey açık olan ama asla izlenmeyen televizyondu. Ya Trt2'de Bob Amca resim yapardı ya da Trt1'de kovboy filmleri olurdu. Ben kovboy filmlerini hiç sevmezdim. Çünkü atları severdim. Atları çok severdim. Onlar hiçbir şeyi unutmayan, çok hassas ve hisli hayvanlardı..  Bu hikayede iki kardeşin, Eunyhe ve Yeonjae'nin bir yarış atı olan Today ve onun jokeyi  Koli'yi sahiplenmesini anlatmaktadır. Koli bir robot. Ama çoğu insandan daha insan özelliklerine sahip. Ah Koliii, üzümlü kekim. Şimdiden seni çok özledim... Yazar yavaş yavaş robotlaşan bir dünyada, hayatımızı kolaylaştırırken asıl kafamızdaki engelleri kaldırmamız gerektiğinden, hayvan haklarından, yaşamaktan bahsetmektedir. En çok da yaşamaktan, hissetmekten. Yaşamı hissetmekten. Acele etmeden yavaş yavaş ve hızlı.  Kitabı okurken bahsettiğim eski zamanlardaki yaşama hissini anımsadım hep. Kitap argosu olarak 'Çerezlik' diye adlandırabiliriz ama odaklanırsanız içindeki derinliği hissedebilirsiniz. Belki bir pazar sabahı canınız sıkılır da kitaba şans verirseniz benim içinde Koli'ye selam verin. Kitap okurken bir kase Samgyetang iyi gidebilir. Samgyetang ( Ginseng Tavuk Çorbası ) Tarifi Malzemeler ( 4 kişilik ) *1 küçük boy bütün tavuk (Cornish tavuk ideal) *1/2 su bardağı pirinç (yıkanmış, süzülmüş) *4-6 diş sarımsak *2-3 dilim taze zencefil *2-3 adet Kore hurması (jujube) *1 küçük Kore ginsengi (veya alternatif: Çin *ginsengi/şifalı kök) *1-2 adet yeşil soğan *Tuz, karabiber *8 su bardağı su *İsteğe göre susam yağı ve karabiber ile servis Hazırlanışı 1.Tavuğun İçini Hazırlayın: Temizlenmiş bütün tavuğun iç kısmına pirinç, sarımsak, jujube, zencefil ve ginseng yerleştirin. Tavuk açılmasın diye ayaklarını bağlayın veya kürdanla sabitleyin. 2.Çorbayı Pişirin: Tavuğu büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca köpükleri alın, ardından orta ateşte yaklaşık 1–1,5 saat pişirin. 3.Servis Edin: Tavuğu dikkatlice çıkarın. Servis kasesine alıp üzerine çorba suyundan dökün. İnce doğranmış yeşil soğan, karabiber ve dilerseniz birkaç damla susam yağı ile servis edin. Afiyet olsun.
Binlerce MaviCheon Seon-Ran · Yuzu Kitap · 2025691 okunma
Ya tarif vermek de nedir :) yeni başladım akıcı gidiyor