Güzeldi
2025 41. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2025 15:18
Selam herkese bugün sizlere Martı anlatacağım. Sorin Çiftliğinde geçen bu tiyatroda karakterlerinden Konstantin Gavriloviç Trepelev, yazar olmak isteyen ve bu doğrultuda çabalayan fakat eserleri diğer kişilerce tekdüze bulunmuş ve pek yetenekli olmadığı düşünülen biridir. Annesi Irina Nikolayevna Arkadina ise eski bir aktris ve oğlunun başarısının kendisini gölgelemesinden çekinen birisi. Nina Mihaylovna Zareçnaya da aktris olmak isteyen ve bunun için ailesini karşısına almış bir karakterimiz. Kitabın ilerleyen bölümlerinde Nina çiftlikten ayrılıp aktris olmuş, Trepelev ise yazar olma hayaline ulaşmış fakat bir türlü gerçek mutluluğu yakalayamamışlardır. Nina 'ya sevdalı olan Trepelev Nina çiftlikten ayrıldıktan sonra yıllar boyunca onu görememenin üzüntüsü içindedir. Bir gün çıkagelen Nina kısa bir konuşmanın ardından tekrar çiftiklten ayrılır. Zaten kendisi için her şeyin tepetaklak olduğunu düşünen Trepelev için Nina'nın vedası da bardağı taşıran son damla olmuştur. Ben tiyatro okumayı pek sevmiyorum ama yine de hoşuma gitti. Karakter isimleri çok karıştı bir aralar, başta karakter isimleri ve kim oldukları yazdığı için sıkça oraya döndüm. Akıcı bir kitaptı. Ama yayınevinden kaynaklı galiba kapatka yazar Anton Çehov gözüküyor, kitabın içinde Lev Tolstoy yazmışlar. Neyse böyle hatalar olabilir yine de beğendim. Puanım 7.
MartıAnton Çehov · Kent Yayıncılık · 201226,6bin okunma