·202 syf.····Okunma: 30 Kasım 2025 15:24 Mavi - Fezile Olkanlı
Merhaba kitapsever dostlarım, bugün sizlere fantastik ve romantik bir kurguyla geldim. Okurken içine çeken akıcı ve sürükleyici bir kitaptı. Ben severek okudum. Yazarın kalemini çok beğendim. Diğer kitaplarını da ilk fırsatta okumak isterim.
Livia, aşka inancını kaybetmek üzere olan genç bir kadındır. Bir gün kapısında beliren ve hayatını sonsuza kadar değiştireceğinden habersiz Sephtis’le tanışır. Bu yabancının gelişiyle, hayatta kalabilmek için tekrar aşık olması gerektiğini öğrenir ve Livia’ya on günlük bir süre tanır. Ama hayatın onlar için farklı sürprizleri vardır.
Mert, bir gazetecidir. Son zamanlarda bulanımlı günler geçirdiği için işinden üç aylık izin almıştır. İzninin bitmesine yakın bir yazı yazması gerekmektedir ve son zamanlarda 3 genç kadının aniden kalp krizi nedeniyle ölmeleri ilgisini çeker. Bu üç kadının ölümlerini araştırırken yolu Livia’la kesişir.
Bu genç kadınların kalplerini durduran sebep neydi?
Bu üç kadının ortak noktası neydi? Aralarında daha karanlık ve derin bir bağ mı vardı?
Kitabı okurken, sizi hem şaşırtıyor hem de heyecanı hiç bitmiyor. O çaresizliği ve gerilim her sayfasında hissettiriyor.
Bir insan ölüye aşık olabilir mi?
Peki bir kadın katiline aşık olabilir mi?
Sizce Livia aşkı bulabilecek mi?
Nefret ettiğimiz kötü karakterlerden ne kadar farklıyız?
Ölüm aşka engel midir?
Peki aşk, koşulusuz ve saf olabilir mi?
Bütün bu soruların cevabı için bu hikayeyi okunmanızı tavsiye ederim kitapsever dostlarım.
Mavi; aşkın, tutkunun, nefretin ve çaresizliğin iç içe geçtiği, hüzünle gerilimin birbirine karıştığı bir hikayeydi.