2025 11. kitabı
Kalaycı | Alim Serkan Cesur Herkese merhaba Zeynep ergüçlü ailem size yeni bir kitapla geldim . Bazı kitaplar vardır, okurken değil; durup sayfayı kapattığında konuşur seninle. Kalaycı bende tam olarak bu hissi bıraktı. Her öykü, bir insanın içine sakladığı kırıklara usulca dokunuyor; yüksek sesle değil, kalpten bir yerden… Yirmi bir ayrı hayat anlatılıyor ama okurken tek bir duygunun etrafında dolaşıyorsun: zamanın eksiltemediği şeyler. Kaybolan mesleklerin, yarım kalmış sevdaların, söylenememiş cümlelerin hikâyesi bu. Kitaba adını veren Kalaycı öyküsü ise özellikle, bir aşkın ve bir ayrılığın yıllar boyunca nasıl aynı yerde bekleyebildiğini hissettirdi bana. Dili sade ama duygusu yoğun. Gösterişli cümleler kurmadan, insanın içini sessizce ağırlaştıran bir anlatımı var. Okurken sık sık durup düşündüm; bazı hikâyeler bitmiyor, sadece susuyor. Öykü okumayı seven, hayata küçük ama derin yerlerden bakmayı seven herkes için çok kıymetli bir kitap… #işbirliği #keşfetedüş #gonderi #kalaycı #books
KalaycıAlim Serkan Cesur · İkinci Adam Yayınları · 2025350 okunma