Caner KaraçölDua
Selam kitap dostlarımm cumartesi gününden herkese merhaba
Büyük Şehrin Küçük Yalnızlığı” – Dua Kitabından Bir Hikâye
Büyükşehir… Güçlü olanın ayakta kaldığı, zayıfın çoğu zaman görünmez olduğu dev bir arena.
Caner Karacöl’ün Dua kitabındaki bu metin, o karmaşanın içinde hayatta kalmaya çalışan bir çocuğun iç sesiyle, şehrin görünmeyen yüzünü usulca önümüze seriyor.
Yoksulluğun, mücadelenin, acımasız insanların arasında sıkışmış küçük bir çocuğun dünyasına tanık oluyoruz.
Babası hayatta olsa bile yetimlik duygusuyla büyüyen bu çocuk, ağır şartlar altında hem hayatın yükünü taşıyor hem de var olma savaşını veriyor.
Okur olarak yalnızca bir hikâye okumuyoruz; çoğu zaman görmediğimiz, görmezden geldiğimiz toplumsal gerçeklerle yüzleşiyoruz.
Açlığın, çaresizliğin ve suskunluğun ortasında büyümeye çalışan bu küçük kahramanın sesi, bize tokat gibi çarpan bir gerçeklik sunuyor.
Yazar, çocuğun deneyimlerini, gözlemlerini ve içsel çırpınışlarını sade ama etkileyici bir anlatımla aktarıyor.
Çevresindeki insanların hayat mücadelesi, kaderi ve ayakta kalma çabası da hikâyeye ayrı bir derinlik katıyor.
Tüm karanlığın içinde yine de bir umut kırıntısı saklı… Çünkü yaşam ne kadar ağır olursa olsun, umut nefes aldıkça hep bir yerlerde var. Bu hikâye de tam olarak bunu anlatıyor: Sessiz çığlıklar arasında bile insanın tutunacak bir ışık arayışı.
“Yaşam oldukça, umut da her zaman var olur. Bu hikâye tam da bunun kanıtı…
Bir haykırışın, bir iç döküşün ve yeniden filizlenen umudun hikâyesi.
Eğer bu sessiz çığlıkların arasında, nefes aldıkça peşinden koşulan o umut kırıntısına tutunmak isterseniz, bu kitabı mutlaka okumalısınız.”