Yarı Yolda Buluşalım - Liliant T. James
Merhabaaa Bugün size Liliant T. James’in kaleminden çıkan ve beni derinden etkileyen bir romantizm hikayesi olan kitapla geldim. Eğer slowburn ve gerçekçi, yaralı ruhların birbirini bulma hikayelerini seviyorsanız, bu yorumu okumadan geçmeyin
Kitabımızın ana karakteri, genç yaşta büyük bir kalp kırıklığı ve oğluyla tek başına kalmış, güçlü bir anne olan Madison 25 yaşında, bekâr bir anne. 16 yaşındayken yaşadığı hayal kırıklığının ardından, oğlunu büyütmek ve hayatını düzene sokmak için üç işte birden çalışan ve aynı zamanda çevrimiçi kurslarına devam eden savaşçı bir ruh. Aşk defterini tamamen kapatmış, hayatında yeni bir drama istemiyor. Tüm gücüne rağmen yorgun ve hayatın zorlukları omuzlarında.Garrett, Madison'ın dubleks dairesinin diğer tarafında yaşayan gizemli ve ilk başta oldukça dalgın, hatta kaba komşusu. Siyah saçları ve gamzeleriyle çekici olsa da, ilk izlenimleri pek iyi değil. O da kendi içinde yaralı ve kimseyle yakınlaşmak istemiyor.Madison, yorucu hayat temposu ve oğluyla ilgilenme çabası arasında, dubleks komşusu Garrett’ın kapısına bıraktığı kaba bir notla karşılaşır. Başta bu adama karşı tamamen ilgisiz ve mesafeli dursa da, hayat tesadüfleri bu iki yaralı ruhu bir araya getirmeye başlar. Madison, aşkın artık onun için olmadığını düşünürken, Garrett ise kendi içindeki sırlarla ve yaralarla boğuşmaktadır. Kitap, iki yaralı ruhun birbirlerine usulca yaklaşmasını, birbirlerinin yaralarını sarıp sarmalamasını ve tüm korkularına rağmen birbirlerine güvenmeyi öğrenmelerini konu alıyor.
Kitap benim için sadece bir romantizm değil, aynı zamanda hüzünle umudun, kırılganlıkla sevginin bu kadar güzel dengelendiği nadir hikayelerden biri oldu.Madison'a Kalbim Sızladı Madison'ın mücadelesi, bir anne olarak ayakta kalma çabası ve aşktan kaçışı o kadar gerçekçi anlatılmış ki, kitabı okurken onun için üzülmekten kendimi alamadım. Kadın karakterin gücü ve aynı zamanda yorgunluğu okuyucunun kalbine dokunuyor. Garrett, hikayenin başında pislik gibi davransa da, yazar onun sebeplerini ve zamanla değişen, tatlı halini okuyucuya çok iyi aktarmış. Kitabın slow burn yapısı, karakterlerin güven ve yenilik korkularını, ilişkilerinin aceleye getirilmeden, gerçekçi duygularla inşa edilmesini sağlıyor. Bu sayede aşklarının temeli çok daha sağlam atılıyor ve okuyucu olarak bu sürece tamamen dahil oluyorsunuz. Ana teması, tüm korkulara ve geçmiş travmalara rağmen, birbirlerinin yaralarını sahiplenip gerçekten yarı yolda buluşmayı seçmeleri. Bu, beni gerçekten çok etkiledi. Güven ve risk alma arasındaki ince çizgide gezinen, duygusal açıdan zengin bir hikaye. Eğer ruhunuza dokunacak, sizi hem sızlatıp hem de ısıtacak, karakterlerin gelişimine tanık olacağınız derin bir romantizm arıyorsanız, Yarı Yolda Buluşalım tam size göreBu kitaba bir şans verin, pişman olmayacaksınız.