2025 40. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 18:30
Bir çocuk macera kitabı gibi başlaması beni çocukluğuma götürdüğü için akıcı şekilde sıkılmadan okuyabildim ve ayrıca çocuk macera kitabı gibi başlaması benim kitabın sonunu tahmin etmemi de zorlaştırdı bu açıdan hoşuma gitti gerçekten. Onun dışında normalde kitabı okuyup bitirdikten sonra kitabın üstünde durup düşünürüm ama bu kitap vermek istediği mesajı o kadar iyi hissettirdi ki bu sefer kitabı bitirdikten sonraki durup düşünürken vermek istediği mesajı anlamaya değil, o mesajı sindirmek için düşündüm. Genel olarak insanın yaratılışında kötülüğün zaten var olduğunu anlatan bu kitapta asıl ilgimi çeken konu bu olmadı. Kötüyü ve iyiyi temsil eden karakterler vardı ama iyi karakterin kötü yanları ve kötü karakterin de iyi yanları vardı ve bunun mesajları çok iyi verilmiş. Beklentimi sonuna kadar karşılayan bir kitaptı. Spoiler olmaması için olay örgüsü üzerine yorum yapamıyorum ama yorum yapmama da gerek yok zaten :)
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,3bin okunma