Küçük Dibs ve Büyük Korkutucu Dünya!
2025 29. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2025 20:46
“Çocuk başka kişilere, onların haklarına ve farklılıklarına saygı duymayı öğrenmeden önce, ilk olarak özsaygıyı ve kendini anladıkça gelişen haysiyet duygusunu öğrenmelidir.” s. 80 Özel bir çocuğun yolculuğu #k:129403.. Evet efendim bana göre de çocuklarla konuşarak anlaşmak zordur, bu yüzden onların da yegâne tercihi olan oyunlarla iletişim kurmak çok daha kolay. Yalnız bir çocuk ne kadar zor olursa olsun bu zorluğun tek sebebi kendi karakteri değildir. Ondan verim almak için bir elinde çapa, diğerinde tohum çocuğu yara, yara ilerleyen ailenin de muazzam bir katkısı vardır.. Tâbi ailenin çevresini de anmaz isem ayıp etmiş olurum.. Toplumun oluşturduğu yapay güçlüklerle bezenmiş oldukça zor bir yaşamı anlatan etkileyici bir metindi o kadar etkileyiciydi ki üç ay önce okuduğum kitabın incelemesini şimdi hiç güçlük çekmeden yazıyorum.. Hepimizin tanıdığı "Özel" bir çocuk vardır. Onu daha iyi anlamak ve daha doğru davranmanızı sağlayacağını düşünüyorum. Mutlaka okuyun diyor ve bir alıntıyla noktalıyorum.. “Söylenecek çok şey var,“ dedi. “Ve söylenmeyecek de!” “Sorun da genellikle budur zaten,” s.100
Benliğini Arayan ÇocukVirginia M. Axline · Panama Yayınları · 20183,937 okunma
Okuduğum en içli inceleme🥹 Eline yüregine sağlık prensesim 💕🌼
Teşekkür ederim ablacım 🥰💗
Anılar :)) Yüreğine sağlık can torunum, incelemeni büyük bir keyifle okudum. Duygularını o kadar içli ve içten dile getirmişsin ki… Emeğin, kalemin çok kıymetli. Teşekkür ederim 🙏🤗
Fatma
Heyecanlı güzel günlerdi:)) Teşekkür ederim kıymetli yorumun için Nenetttoomm 💗 okuyan yüreğine sağlık 💕
Kalemine yüreğine sağlık caniçimmm çok güzel bir inceleme olmuş 💖💐✨
Emine'mm 💗🥹 Teşekkür ederimm 🌸☺️