2025 124. kitabı
Mashle için, önceki incelemelerimde; Harry Potter evreninin yan sanayisi olduğunu dile getirmiştim. Üçüncü cilt için de yine bu benzetme üzerinden ilerlemek istiyorum. Bahsettiğim bu yan sanayinin 'Slytherin' versiyonu orijinalinden çok daha karanlık. Yani öyle ki, size açık açık Voldemort'un konsantre klonlarının Hogwarts koridorlarında cirit attığını söylemiş olsam asla abartmış olmazdım. Durum böyle olunca -siz de tahmin edersiniz ki- okulda her an bir ölüm kalım meselesinin içinde buluyorsunuz kendinizi. Özellikle de ana karakter sizseniz tabi... Ölüm kalım meselesi derken de son derece ciddiyim bu arada. Mash'in halini gören "Harry'nin işi kolaymış sanki ya" der diye düşünüyorum ben. Bu iddiamı da şu şekilde açıklayabilirim: Mash, okulda sinirli kızlardan yumruk yedikten sonra arkasına bakmadan kaçan bir Malfoy, iksir dersinde onu küçümseyerek zorbalayan bir öğretmen ve Cedric rozetleriyle çığlık çığlığa etrafta koşuşturan, dalgacı çocuklardan çok daha güçlü ve acımasız okul arkadaşlarına (rakip) sahip. Harry için tehlike hep okulun dışından geliyordu. Mash ise okulun koridorlarında kol gezen canavarlarla uğraşıyor. Üstelik bütün okul büyücülerden oluşurken kendisinin hiç büyü gücü yok! Bütün bunlara rağmen de olay tamamen komedi üzerine ilerliyor. Aynı zamanda hem bu kadar karanlık hem bu kadar komik olmayı bir arada yürütebilmesi bu manganın en çekici yönü kesinlikle. Fantastik bir dünya olduğu için de gülmek çok daha kolay hale geliyor.
Mashle - Cilt 3Hajime Komoto · Akılçelen Kitaplar · 202414 okunma