2025 8. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2025 23:32
Kişiliğimizi şekillendiren, düşünme, hissetme, eyleme geçme ve kendimizi koruma gibi yönlerimizi dokuz ayrı kalıpta inceleyen bir sistem enneagram. Kitap bize dokuz farklı paragraftan kendimizi en çok yansıttığını düşündüklerimizden 3 tanesini seçmemizi ve daha sonra bunları karşılaştırmalı okuyarak kişilik tipimizi bulmamıza rehberlik ediyor. Kişilik tipimizin varoluş tarzı, temel özellikleri, stres ve öfke niteklerini açıklıyor. Kişisel gelişim ve meslek yönetiminde faydalı olacağını söylediği egzersiz önermeleri sunuyor. Daha önce enneagramla ilgili fikriniz yoksa sadece bu paragrafla tipinizi bulmanız oldukça zor bence. Ben bildiğim için emin olup doğrulamak adına okudum. Ama kardeşim bulmakta çok zorlandı hatta tam olarak bulamadı. Kendinizle ilgili bolca düşünüp karar vermeniz gerekiyor. Kitap bu konuda çok da yeterli değildi bence. Ayrıca sunulan egzersizileri de çok faydalı görmedim. Beklentimi karşılayan bir kitap değildi.
Psikoloji
Enneagram Kendini Bilme SanatıDavid N. Daniels · Kaknüs Yayınları · 2016152 okunma