·648 syf.····Okunma: 19 Aralık 2025 00:01 Quicksilver: Buz Adamların Kalbini Erittiğimiz O Anlar!
Yeni okuduğum Callie Hart imzalı Quicksilver ile karşınızdayım! Eğer siz de benim gibi buzdan kalpli ama doğru kadına gelince eriyip akan erkek karakterlere bayılıyorsanız, bu seri tam size göre.
Kingfisher Analizi: Soğuk, Tehlikeli ve Karizmatik!
Evet, doğru okudunuz: Kitabın başrol erkeği Kingfisher, nam-ı diğer Ölüm'ün ta kendisi .
O sevdiğimiz soğuk nevale tiplemesi, Kingfisher'da zirve yapıyor. Kendisi asırlardır süren bir savaşın ortasında, sırlarla dolu ve Saeris'i kendi planları için kullanmak istiyor. Saeris Fane'in (Zilvaren Şehri'nin en iyi hırsızı ve Simyacısı) hayat mücadelesiyle Kingfisher'ın hain planları kesiştiğinde, aralarındaki çekim kelimenin tam anlamıyla patlama yapıyor! Kitabın en sevdiğim yanı, o kan yeminiyle başlayan zoraki ilişkinin, yavaş yavaş nasıl gerçek bir bağa dönüştüğünü görmek oldu.
Kitabın kurgusal derinliği, sadece bir romantik fantezi olmanın ötesinde. Faeler, Vampir Kralı, diyarlar arası geçitler ve cıvaya hükmeden Simyacı... Yazar, bu fantastik elementleri Saeris ve Kingfisher'ın ilişkisinin gerilimli zeminine çok başarılı bir şekilde oturtmuş.
Kitabın geçtiği Zilvaren Şehri'nin acımasız çöllerinden Ölümsüz Kraliçe'nin sarayına uzanan atmosferi, gerçekten sürükleyiciydi. Kitabın temposu çok yerinde, yani sıkılmadan akıp gidiyor.
Serinin ilk kitabı olmasına rağmen, sonu sizi hemen ikinci kitaba koşturacak kötü bir cliffhanger ile bitmiyor! Kitabın sonu tatmin edici bir yerde duruyor. Bu yüzden "Seri okumaya şimdi başlayamam" diyenler bile gönül rahatlığıyla Saeris ve Kingfisher'ın hikayesine dalabilir.
Eğer siz de tehlikeli sırları olan, Ölüm kadar çekici bir erkeği ve hayatta kalma mücadelesi verirken gücünü keşfeden bir kadın kahramanı seviyorsanız, Quicksilver'ı listenize ekleyin.
Bu adama bağlanacaksınız, benden söylemesi!