Puan vermedi·200 syf.··Beğendi
···Okunma: 19 Aralık 2025 08:06 Eylemin önemi, eylemde kalmanın anlamı bu kitapta ana temadır. Eyleme geçerek, bize motivasyon veren şeyin aynı anda eylemin de kendisi olduğunu anlayabiliyoruz. Kitabın başlangıcından itibaren, gençlik ve ergenlik dönemlerini hoyratça kullanma potansiyeli olan zeki bir bireyin, kendisini hayata karşı nasıl hazırlayıp geliştirebileceğini okumak keyifliydi. Özellikle uyanış anına dek, ergenlik ve yetişkinliğe tam geçiş dönemlerinde hatalardan kaçınmak, hatalara düşmemek ya da yaşam kullanma kılavuzu niteliğinde notlar ekleyebileceğiniz bir takım konular yer alıyor.
Genellikle kişisel gelişim ve diğer “zırva” şeyler bulunan bazı kitaplar olabilir; bunları tamamen reddetmiyoruz. Fakat bu tarz düşünceleri empoze edebilecek, gençlikten yetişkinliğe geçiş dönemindeki bireylerin okuyup biraz daha bilinç kazanması için gerekli olabilecek eserler de okunabilir; belki fayda da sağlayabilir. Bu eser özelinde biraz daha odaklanacak olursak, konular altında toplanan “hayır demek”, “eyleme geçmek”, “motivasyon”, “dipten yükselmek” gibi diğer klişe başlıklar var. Her şeye rağmen bu kitabı okumak fena bir aktivite değildi.